Viikko sitten maanantaina päätettiin Tonyn kanssa aloittaa Fitfarmin pH-dieetti, koska olo oli kesän jälkeen jokseenkin turvonnut. Oltiin nautittu kesän aikana paljon grilliruokaa, viiniä ja muita herkkuja, eikä oltu kiinnitetty lainkaan huomiota siihen, oliko ruoka ns. terveellistä vai ei. Vaikka jokaisella ruualla tehtiin kesälläkin ihania erilaisia salaatteja, niin ruokalautaselta löytyi myös kanaa, lihaa, välillä makkaraa ja perunoita sen eri muodoissa. Viiniä tuli nautittua myös usein ennen ruokaa, ruuan kanssa ja siinä iltaa istuessa. Saunaakin lämmitettiin kesällä melkein joka päivä ja monesti meillä olikin jäähyjuomana siiderit tai oluet. Noh, siis tämän kaiken mässäilyn jälkeen oli tehtävä asialle  jotain. Olo tuntui omassa kehossa tukalalta ja vieraalta. Siinä vaiheessa, kun farkun napit alkoivat istuessa kiristämään vyötäröä, niin oli pakko tehdä muutos. Ei kuitenkaan lähdetty ostamaan uusia farkkuja, joka olisi ollut tietysti myös yksi vaihtoehto, vaan päätettiin ottaa itseämme niskasta kiinni ja palata terveellisempään ruokailuun. Päätös terveellisemmästä ruokavaliosta ja herkkujen karsimisesta oli helppoa, mutta toteutus oli kuitenkin toista. Muutaman viikon vannoimme toisillemme, että aloitetaan maanantaina, mutta kun viikonloppu tuli ja mentiin yhdessä kauppaan, niin molemmat sortui laittamaan ostoskärryihin kaikkea mikä ei kuulunut terveelliseen ruokavalioon. Sitten tässä yks ilta huomasin netissä pH-dieetin valmennuksesta mainoksen, ja se oli siinä! Just sitä, mitä oltiinkin kaivattu, eli puhdistumis kuuri elimistölle 🙂

Meillä oli viikko aikaa työstää ja asennoitua dieetin alkuun. Valmistautuminen on oikeastaan tosi tärkeä vaihe onnistumisen kannalta, että tekee itselleen selväksi sen mihin on ryhtymässä. Ikäänkuin psyykkaa itsensä suoritukseen ja tässä tilanteessa kysymys oli päätöksestä, päätöksestä haluta muuttaa ruokailutottumuksia pysyvästi. Meille tämä ei ole siis pelkästään neljän viikon dieetti, vaan alkusysäys terveellisempään ja kasvis- painotteisempaan ruokavalioon.

Viime sunnuntaina halusimme valmistautua heti tulevaan viikkoon mahdollisimman hyvin ja kävimme ostamassa jo valmiiksi kaikki ne ruoka-aineet joita tarvitsimme tulevana viikkona. Kauppalista oli pitkä ja se koostui erilaisista kasviksista, siemenistä, pähkinöistä, pavuista, hedelmistä ja marjoista. Kaiken kaikkiaan kauppaan meni kyllä aika paljon rahaa, koska mukana oli paljon sellaisia ruoka-aineita, joita meillä ei ollut kaapissa valmiina, kuten chian-siemeniä, qvinoaa, ym. erikoisuuksia. Valmennuksen ohjessa on kuitenkin se hyvä puoli, että näitä erikoisempia ruoka-aineita tullaan tarvitsemaan läpi koko dieetin ja sen jälkeenkin ja ne ovat myös hyvin riittoisia.

 

Puhtaita raaka-aineita

Linssimuhennos

 

KOKO AJAN NÄLKÄ JA PISSAHÄTÄ

Aloitus päivä oli kaikkein vaikein, koska ruoka johon oli aiemmin tottunut, on sisältänyt paljon enemmän kaloreita, kuin nyt dieetissä.  Myös veden runsas juominen tuntui haastavalta. Ensimmäinen päivä menikin pitkälti siihen, että oli siedettävä nälkää ja ravaaminen vessassa alkoi puuduttaa, varsinkin yöllä. Toisaalta se tuntui kuitenkin hyvältä, koska elimistö oli käynnistymässä pikkuhiljaa puhdistus vaihteelle. Tiistai menikin sitten jo helpommin ja oli kiva valmistella ruokia, joita pystyi tekemään jo etukäteen valmiiksi. Yllättävää oli myös se, että jo ensimmäisen päivän jälkeen veden juominen tuntui helpommalta, vaikka vessassakäyntejä ei ollut yhtään sen vähempää. Keskiviikkona alkoi orastava päänsärky, joka poistui aina vettä juomalla, mutta heikotus oli ehkä suurin muihin päiviin verrattuna. Tunne ei kuitenkaan ollut mitenkään ylitsepääsemätön, vaan ehkä muistutti sitä, että olisi ollut koko päivän töissä ilman taukoja ja olisi matkalla kotiin tekemään ruokaa. Heikkoa oloa lisäsi varmasti myös se, että ohjasin kaksi jumppaa. Ph-dieetin aikana yleensä ei suositella rankkaa liikuntaa, että keho saa puhdistautumiselle kuuluvan rauhan. Liikunta dieetin aikana tulisi olla kevyttä ja kehoa huoltavaa, kuten kävely, venyttely, jooga tai muu vastaava. Torstai oli sitten jo paljon helpompi edellisiin päiviin verrattuna. Olo alkoi tuntua kevyemmältä ja muutenkin vatsalaukku oli tottumassa pienempiin ruoka-annoksiin. Perjantaina käytiin ostamassa jääkaappiin vähän täytettä vielä vihannesten ja marjojen osalta ja lapsille täytyi tietysti hakea myös ruokaa. Vaikka nämä ruoka-ohjeet soveltuvat varmasti koko perheelle, niin sen verran kranttuja nämä meidän perheen lapset on, että papumuhennos ei ihan uppoa 🙂 Ph-dieetin edetessä on sanottu yöunen laadun myös parantuvan. Vielä sitä ei kuitenkaan ole ollut havaittavaissa ensimmäisen viikon jälkeen, koska pissahätä on kyllä herättänyt muutamaan otteeseen.

 

ENERGIAA VIRTAA JA MUUTTO KÄYNNISSÄ

Ollaan muuttamassa yhteisen katon alle Porvooseen tämän kuun aikana ja nyt viikonloppuna ollaankin saatu ihan valtavasti aikaiseksi Tonyn kanssa. Tony on rempannut, ollaan vaihdettu huonejärjestystä, tyhjennetty muuttolaatikoita, raivattu tilaa uusille huonekaluille ja järjestelty asioita valmiiksi tulevaa muutto viikonloppua varten. Energia on riittänyt hyvin ja uskon, että ollaan energisempiä ja virkeimpiä jo ihan sen vuoksi, ettei olla vedetty mitään hiilariähkyjä, vaan ollaan syöty säännöllisesti ja energiapitoista ja ravintorikasta ruokaa. Viinin sijaan ollaan skoolattu sitruunavedellä ja vessa on ollut edelleen kovassa käytössä 😉

Ensi viikko alkaa hyvillä fiiliksillä ja heiiii olin ihan unohtanut, että viikon painonpudotus on ollut myös aika mahtava juttu! Nimittäin Tonylla oli tippunut ensimmäisen viikon aikana 3,6kg ja mulla 2,8kg, eli tästä on hyvä jatkaa!

Ihanaa ja iloista viikon alkua kaikille ja jos teitä kiinnostaa kysellä jotain Ph-dieetin vaikutuksista tai muuta, niin laittaa kysymyksiä tulemaan 🙂 Tarkemmat tiedot dieetistä löytyy www.fitfarm.fi sivustolta ja muistaakseni dieetti oli vielä ostettavissa kaksi viikkoa virallisen aloitus päivän jälkeen, jos siis tämmönen kiinnostaa.

 

Tässä vielä linkki meidän Youtube -videoon joka postattiin startti päivänä KATSO TÄSTÄ!


[ABTM id=7939]