Ensimmäinen kesälomajakso uusperhejengillä

Päästiin viettämään ensimmäinen kesälomajakso koko porukalla, eli minä, Emilia ja kolme tyttöä. Emilialla oli töistä viikon vapaa ja ite yrittäjänä sain soviteltua vapaita, vaikka välillä jonkun pienen keikan teinki. Viikko meni loppuviimein tosi kivasti ja saatiin rentoutua, vaikka mahtui sinne väliin jos jonkinlaisia mielipiteitä tekemisestä niin meidän, kun lastenkin puolelta ja olihan se välillä kopromissien hakemista, mikä onneksi onnistui melko hyvin. Uutta tässä kuviossa on myös se, ettei meistä kumpikaan ole aikasemmin tämmöstä uusperhe -elämää kokenut. Siinä tulee ottaa huomioon aika paljon asioita, mitä ei ehkä äkkiseltään tulis ajatelleeks. Tästä aiheesta voitas kirjottaa myöhemmin ihan oma juttu 🙂

Parasta oli kuitenkin kaikessa yksinkertaisuudessaan se, että saatiin olla kaikki yhdessä samoissa neliöissä pitempi jakso yhtäsoittoo. Aikasemmin ollaan vietetty vain viikonloppuja ja niissä ei ehdi samalla tavalla asettua olemaan. Nyt oli kiva huomata miten jokainen otti oman tilansa ja paikkansa, kun kaikkea ei tarvinnu aina tehdä yhdessä. Yksi nukkui, toinen oli auttamassa ruoanlaitossa ja kolmas vipelsi pihalla omissa leikeissä serkkunsa kanssa. Ruokailut oli kuitenkin semmonen hetki, milloin rauhottuttiin kaikki yhdessä syömään mikä on tosi tärkeetä. Arkena sitä ei ole aina niin helppo toteutta kun kaikki menee ja tulee eri aikoihin. Nyt viikolla laitettiin yhdessä ruokaa, jaettiin kaikille oma tehtävä ja huomas että se oli lapsistaki mielekästä, kun pääsi osallistumaan valmisteluihin.

Raparperipiirakkaa luomumunista

Oon nyt kolme vuotta asunu nykyisessä talossa ja pihalla on kaikenlaisia kesäherkkuja, kuten esim raparperia. Jokaisena kesänä oon luvannu tytölle että tehtäisiin raparperipiirakkaa siinä kuitenkaan onnistumatta. Aina se on menny siihen, että oon ajanu ne ruohonleikkurilla yli kun valtoimenaan kasvanu. Totuus on se, etten ole kovin hyvä leipomaa ja siitä syystä en oo tarttunu kaulimee. Nyt vihdoin ja viimein kolmen vuoden odotus kuitenkin palkittiin kun taloon tuli Emilia, joka tosta vaan pyöräytti tyttöjen kanssa niin hyvän piirakan ettei paremmasta väliä. Innolla odotan mitähän kaikkea muuta se noista pihan antimista vielä loihtii 🙂

Tästä alko raparperipiirakan valmistus ja ei kuulemma hyvä heilu jos vielä ajan nää ruohonleikkurilla matalaks.

Naapurissa 4 kanaa jotka tulee välillä meidänki pihalle popsimaan kotiloita ja möyhimään tunkiota

Raparperipiirakasta tuli luomua, kun munatki saatiin naapurista 🙂

Uimaankin päästin kun säät suosi, heitin ite jopa talviturkin Tervajärvellä! Olihan se aika kylmää, mut kaunis ja lämmin kesäilta ni en viittiny olla se ainut hannari. Tyttöjä ei tuntunu veden kylmyys haittaavan vaikka huulet sinisinä vedestä nousiki 😀

Onneksi kesää on vielä jäljellä vaikka kuinka paljon, tätä ja kaikkea muuta kivaa on tulossa vielä paljon lisää!

Matkalla Tervajärvelle iltauinnille

Tytöt keräili rannalla rohkeutta pulahtaa 🙂

… Rohkeus riitti eikä veden viileys enää hidastanu menoa!

Kuvatodiste että Emiliaki heitti talviturkin

 

Kesälomajakson päätösretki PowerPark huvipuistoon

Kello herätti 4:30 maanantai aamulla. Könyttiin ensimmäisenä Emilian kanssa alakertaa keittelemää kahvia ja laitettiin tytöille aamupalat valmiiks pöytään. Sieltä alkoivatkin mönkimään yksi toisensa jälkeen tukka syheröllä syömään. Meni vähän reilu puolituntia ja oltiin jo autossa matkalla Tikkurilan juna-asemalle.

Junassa oli varattuna 3 vaunua pelkästään Powerparkkilaisille ja suurin osa olikin perheitä. Mekin siis oltiin matkassa koko perheen voimin, eli minä, Emilia ja 3 tyttöä. Junamatka meni kaikilta osin tosi nopeasti ja leppoisasti, vähän oli havaittavissa pientä jännitystä kun oli kiva päivä tulossa. Junassa meille tarjottiin aamupalaksi leipää ja trippiä, se oli tosi kivasti ajateltu järjestäjien puolesta, koska varmasti monella oli aamupala saattanut jäädä nauttimatta aikasen aamun takia.

Junamatka Tikkurilasta Härmään kesti 3 tuntia ja jopa lapsetkin totesivat, että matka meni jotenkin tosi nopeasti. Junassa oli myös mukana taikuri, joka kävi huvivaunuissa tekemäässä temppuja. Taikuri teki halukkaille myös ilmapalloista eläinfiguureja ja jakoi siirtokuvatatskoja 🙂 Pienillä asioilla saa paljon iloa lapsille ja lapsenmielisille.
Härmässä meitä vastassa olikin oikein vastaanottokomitea seremonioineen. Tämä oli järjestetty sen vuoksi että, Härmään pysähtyy juna nyt taas vuosien jälkeen, joka mahdollistaa varmasti monien pääsyn Powerparkkiin entistä helpommin ja kynnys lähteä Pohjanmaalle madaltuu. Juna-asemalta on bussikuljetus huvivaltioon ja matka kestää noin 5 minuuttia.

Junamatkalla tytöt sai rannekkeet, siirtotatskat ja taikurin vääntelemän ilmapallofiguurin 🙂

Juna pysähty Härmässä mistä oli 5min bussikyyti PowerParkkiin

 

Ensimmäistä kertaa Powerparkissa

Itse olin ensimmäistä kertaa Powerparkissa, enkä oikein tiennyt paikasta muutakuin sen, mitä olin mainoksissa nähnyt. Näkymä olikin ensisilmäyksellä hyvin “Pohjanmaalainen”, aakeeta, laakeeta ja omaan makuun sopivan simppeliä. Itse alue mielestäni on selkeämpi ja avarampi, kuin kaikkien tuntema Linnanmäki Helsingissä. Oli tilaa kävellä ja fiilis että oltiin lähempänä luontoa, poissa kaupungin vilskeestä. Todettiin Emilian kanssa, että paikka oli turvallisen olonen päästää lapsetkin menemään yksin, ilman että tarvis miettiä niitten eksyvän tai jotain muuta sattuvan. Laitteita oli joka lähtöön, eli sopii hyvin vauvasta vaariin. Rohkenin itekki vuosien jälkeen vähän hurjempien laitteiden kyytiin, tosin oli siinä peini painostus taustalla 😀 Kovin näistä vekottimista oli ihan ehdottomasti JUNKER!! Sen jälkeen tuntu, että olis suolisto vaihtanu paikkaa tai ainaki menny pari kertaa pakissa ympäri! Yllätti ennenkaikkea se vauhti millä se ampuu heti lähdössä. Perheen pieninkin 9 vuotias, joka oli ylittäny vähän aika sit maagisen 130cm rajapyykin päästäkseen laitteeseen rohkeni Junkerin kyytii, en tiedä kyl kumpaa jännitti enempi, mua vai tyttöä.

Koko reissu Powerparkkiin oli kaikkinensa tosi onnistunu ja huikea kokemus. Tytöillä oli hauskaa ja niin oli meillä aikuisillaki. Ehdottomasti suositellaan ottamaan junamatkan Härmään, koska se on helppoa ja nopeaa matkantekoa. Hyvin voi tehdä päiväreissun Powerparkkiin, siinä missä Lintsillekki täältä Etelästä.

Avatiin päivä vuoristoradalla ja meijät bongaa vikasta vaunusta 😀 Emilia jäi hoitamaan kuvauksen

Emiliaki uskaltautu uhmaamaan painovoimaa 😀

Tässä koko mestan kuumottavin laite JUNKER! Tän jälkee jalat oli aika spagettia mut hymy sentää herkässä 🙂

Tytöt karusellissa

Psykedeelinen Emilia

Mikäs siinä pyöriessä ku on kesäloma ja aurinko paistaa 🙂

 

 

 

[ABTM id=7943]