Porvoo – Vanhaa ja uutta pienissä myymälöissä

Porvoosta on tullut toinen toinen kotikaupunkini syystä, että Tony asuu Porvoossa ja vietetään suuri osa vapaa-ajasta täällä yhdessä. Tänään aamupäivästä lähdettiin kiertelemään vanhaan kaupunkiin, koska ilma oli kaunis eikä oikein ollut muutakaan tekemistä. Ihmisiä oli paljon liikenteessä ja musta tuntui, kuin olisin ollut ulkomailla. Mä olen aina rakastanut Porvoon vanhaa kaupunkia, koska siellä on niin kaunista, kuin nukkekodissa. Ihanat puutalot, mukulakivillä päällystetyt tiet, pienet sisustus liikkeet, katukahvilat ja muutenkin aivan ihastuttava miljöö. Kaikki on niin lähellä, että voi kävellä ristiin rastiin paikasta toiseen, valita minkä tahansa kivan kahvilan tai ravintolan ja palvelu on aina viimeisen päälle ystävällistä ja tarjoilut myös. Kaikki on pientä, kaunista ja idyllistä.

Porvoon vanhakaupunki

Oli ihanaa kierrellä pienissä putiikeissa, antiikki liikkeissä ja sisustus kaupoissa, joista sai taas kivasti ideoita kodin sisustamiseen. Sieltä saa myös inspiraatiota järjestellä kodin tavaroita kauniimpaan järjestykseen ja tulee samalla karsittua turhia tavaroita pois, joita ei enää tarvitse. Sainkin tänään kotiin tullessa kivan idean, että hioisin ja maalaisin Tonyn etupihalla olevan pienen pöydän ja tuolit, niin että ne saisi vähän uutta ilmettä. On kiva puuhastella tollaista pientä ja suht helppoa ja nopeeta, koska silloin ei ehdi kyllästymään, vaan jaksaa saattaa homman loppuun ja palkitsevaa siinä on nähdä lopuksi oman käden jälki. Kun koti on kunnossa, niin mielikin on järjestyksessä, vai onkohan se just toisin päin? Olen aika kova siivoamaan ja tykkään siitä, että tavarat on kauniisti paikoillaan, se tekee mut onnelliseksi. Pienillä jutuilla sitä saa myös kivasti uutta ilmettä kotiin esimerkiksi tuoreet kukat, keittiö-pyyhkeet, lautasliinat, eli ei sen aina tarvitse edes niin ihmeellistä olla ja taas viihtyy kotona paremmin.

 

Pienistä myymälöistä löytyy kaikkia kivoja aarteita aina uudesta vanhaan

 

Käytiin Skafferi -myymälässä ja sieltä tarttui mukaan grillimarinaadia ja sormisuolaa

 

Skafferista löytyy myös paljon “vanhanajan” herkkuja, vaikkaki suurin osa on tuontitavaraa, mutta myös paikallisia herkkuja löytyy.

 

Skafferi on yksi lemppari myymälöistäni Porvoossa. Sieltä löytyy ihania herkkuja, kahvia, irtoteetä, mausteita ja öljyjä sekä makeisia. Sieltä on kiva ostella myös pieniä lahjoja, jos haluaa ilahduttaa herkuilla. Meidän mukaan tarttui sieltä tänään grilli ruuan kanssa sopivaa sweet chili barbeque kastiketta ja valkosipuli chili suolaa. Tony jo parhaillaan grillaakikin ulkona, eli kohta päästään testaamaan se soosi kanan kanssa 😀 Me ollaan yritetty, huom! yritetty syödä vähän kevyemmin ja liikkua enemmän, mutta täytyy kyllä myöntää, että se on jäänyt vaan ajatuksen tasolle. Ruoan laittaminen ja yhdessä syöminen vapaalla korostuu ja me tupataan herkuttelemaan välillä vähän liikaakin.

 

Vanhankaupungin putiikeista löytyy kivoja vaatteita joita tilataan aina vain muutama kappale myyntiin, joten vastaan ei pitäisi tulla ihan helposti samanlaista.

Tonyki pääsi kuvaan <3

Kauniita astioita ja vanhoja esineitä löytyy lukuisista antiikkiliikkeistä suhteellisen edullisesti.

Nautinnosta puheen ollen, mentiin sitten vielä herkuttelemaan lopuksi Cafe Helmen sisäpihalle. Valitsin meille vadelmaisen tuulihattu kakkupalan, joka syötiin puoliksi ja juotiin sen kanssa hyvät kahvit.

Cafe Helmessä sai kahvit kivasti omissa kannuissa, mistä riitti myös santsikuppi

Tuulihattukakkua ja kahvia kaksin käsin

Heti kun päästiin kotiin, Tony grillasi ja laittoi uutta Sweet Chili Barbeque -kastiketta kanojen päälle mikä tarttui mukaan Skafferista.

 

Kirjoittanut: Emilia Ek